Новини

„ТЕМАТА НА NOVA“: БРЕКЗИТ – ПАРАЛИЗА

Докато британските политици търсят верен ход под очаквателния поглед на Европа, „Темата на NOVA“ задава въпросите какво следва и защо референдумът във Великобритания предизвика международна суматоха. Новият епизод на поредицата - „Брекзит -парализа“ - ще бъде излъчен броени седмици преди крайния срок, в който страната трябва да напусне Европейския съюз. Специалният кореспондент на NOVA Тоня Димитрова и операторът Емил Александров припомнят, че този момент ще настъпи точно в 13 часа на 29-и март.
В британската столица те успяха да проведат ексклузивни разговори с професора по европейски науки към London School of Economics Йън Бег и Антъни Дуоркин от Европейския съвет за външна политика в Лондон.  Особено интересен е диалогът между двама от героите на  „Темата на NOVA“. Това са Едуард Сполтън – председател на най-старата организация за излизане на страната от ЕС „Кампания за независима Великобритания“ и вечният протестър, когото всички наричат Мистър Стоп Брекзит.

Освен страховете на протестиращите в Лондон, от първо лице ще научим и какви са опасенията на българите, живеещи на Острова. Към този момент сценариите са безкрайни – Брекзит без сделка, втори референдум, отмяна на референдума или само удължаване на крайния срок. Засега е ясно само това, че случилото се в британската политика е хаос и за Европа.

Гледайте „Брекзит - парализа“ в „Темата на NOVA“  в неделя (27 януари) след централната емисия Новини по NOVA.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!