Новини

Иля Кретов разкрива плановете на eBay за българския пазар пред Bloomberg TV Bulgaria

Ексклузивното интервю с генералния мениджър на eBay за Русия, Израел и Източна Европа ще се излъчи на 19 януари в предаването UpDate 
UpDate, предаването за технологии в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, тази седмица отбелязва рождения си ден. Вече две години водещите Елена Кирилова и Бойчо Попов представят най-новите тенденции и събития от технологичния свят и срещат зрителите с интересни личности от сферата.
В събота, от 19:30 часа, UpDate ще заинтригува аудиторията с поредното ексклузивно интервю, като този път пред камерата застава Иля Кретов, генерален мениджър на eBay за Русия, Израел и Източна Европа. В разговора си с водещия Бойчо Попов Кретов очертава каква беше 2018 година за електронната търговия, като споделя и плановете на компанията за България:
„В eBay имаме две разклонения на бизнеса, които всъщност не се пресичат в България. Едно от тях е вносът към страната, другото е износът от страната. Като цяло модата, облеклото, неща като здравеопазването и красотата, всичко, свързано с външността - това е категория номер 1 при покупко-продажбите. При купуването следващата категория в България е електрониката. Тоест, хората си купуват доста електроника от цял свят. При продаването изненадващо това е категорията „Части и аксесоари“, казва Кретов.
По отношение на износа от България мениджърът дава страхотен пример със „семеен бизнес, продаващ козметика, правена от българска роза. Тоест, това е нещо доста специфично. Другият тип е по-търговско ориентиран бизнес, например дистрибуция – когато хората продават продукти на известни или на не чак толкова известни марки в глобален мащаб... Втората по популярност категория е „Части и аксесоари“ - най-вече гуми и джанти, но също и аксесоари като стикери, пластмасови украшения и др.“
На 20 януари, неделя, водещата тема ще бъде със силна социална насоченост. За предизвикателствата пред глухите и слабочуващите хора ще разкажат активистите от фондация „Заслушай се“ Александър Иванов, Кирил Славов и Станислава Ковачева. Как технологиите могат да решат проблемите на хората с увреждания на слуха, гледайте в неделя от 19:30 часа по Bloomberg TV Bulgaria.
По-късно в неделното издание на UpDate ще бъде излъчен и специалният коментар на Марк Гърман от Bloomberg LP - Сан Франциско. В рамките на рубриката Up2Us Гърман ще анализира сделката между Apple и Samsung, в резултат на която производителят на iPhone ще започне да предлага филми и телевизионни предавания чрез iTunes на телевизорите на своя конкурент.
Тези и още технологични теми очаквайте в събота и неделя от 19:30 часа по Bloomberg TV Bulgaria.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!