Новини

Коя е най-скъпоплатената художничка в света, бъдещето според новите медии и магията на Венецианското биенале – този уикенд в „Мултимедия“ по Bulgaria ON AIR

Коя е най-скъпоплатената и популярна художничка в света и как нейните халюцинации и параноя се трансформират в изкуство за милиони? Това ще бъде една от интересните теми, с която предаването за нови идея и съвременна култура „Мултимедия“ по Bulgaria ON AIR ще срещне зрителите през уикенда.

Тя е 90-годишна азиатка, известна с яркоцветните си картини с повтарящи се визуални елементи, точици и ...тикви. „Когато създавам своите творби, не се опитвам насила да вкарвам в тях точици. Подсъзнателно те винаги се получават, от само себе си“, казва тя. Изкуството за нея е не просто талант и признание, а начин да се справи със страховитата невроза, с която е диагностицирана. Цялата история на жената, която изуми света на изкуството с творбите си, ще бъде излъчена в „Мултимедия“, в неделя от 9 часа.
Кураторът Вера Млечевска, изкуствоведът Весела Маджарова и художникът Недко Солаков ще представят на зрителите подробности за най-голямото събитие за съвременно изкуство в света – Венецианското биенале. За пръв път от 8 години насам и България ще вземе участие в него.
Бъдещето според новите медии ще бъде основен фокус в съботното издание на „Мултимедия“. Журналистите Велислава Попова, Никола Шахпазов и футурологът Мариана Тодорова ще коментират как новите медии, електронните устройства, социалните мрежи и медии и новите форми на забавление влияят върху оформянето на бъдещето ни днес. Ще промени ли филмовото изкуство първият интерактивен филм на стрийминг компанията Нетфликс – „Черно огледало: Бандерснач“ и можем ли да очакваме все повече филми, чиито сюжети да управляваме сами – не пропускайте „Мултимедия“ в събота от 09,00 до 10,30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!