Responsive Ad Slot

Новини

Новини

„Животът е прекрасен с Лео Бианки“ разказва историята за халвата на Сиракуза - тази сряда в „Преди обед“ по bTV

понеделник, 7 януари 2019 г.

/ by Кристиян Христов
Тази сряда „Животът е прекрасен с Лео Бианки“ в „Преди обед“ ще заведе зрителите на bTV в Сиракуза. Корифеят на италианската кухня в България ще посети най-популярното кафене на Пиаца дел Дуомо, за да развенчае мита за турския произход на халвата и да разкаже историята за нейния аналог - автентичния сицилиянски марципан.
Лео ще гостува на Лучиана – представител на една от най-старите компании за халва в Италия. Д-р Джузепе Кондурели  отваря първия бар през 1933 г. в Етна и започва да предлага бонбони с ванилия, но тогава те са били твърди – приготвени от бадеми и мед. Един ден отива при роднините си в Торино и след като усеща трудността на хората да я консумират, решава да създаде собствена, по-мека рецепта с продукти от Сицилия. Експериментира с бадеми, мед, лимон, портокали, а след това я опакова в индивидуални порции, за да не се налага да се реже. Днес компанията произвежда по 15 000 кг. от продукта на ден и го изнася в 6 страни.
Следваща среща в „Животът е прекрасен с Лео Бианки“ ще бъде с един от най-добрите сладкари в Сицилия – Джузепе Николози. Той ще разкаже на зрителите на „Преди обед“ по bTV за популярността на марципановите плодове от бадеми и захар, които се оформят ръчно и оцветяват с аерограф.  Според него тайната на сладкарството е да вършиш работата си с любов и страст, да проявяваш търпение и да постигаш съвършенство.
Какви са тънкостите в рецептата за италианска халва, от какво се приготвя бадемово мляко и как се е променила технологията за създаване на марципанови плодове през годините? Кой е първият сладкиш, който Лео е опитал в детството си, какво представлява фабричното производство на изкусителния десерт и кои са занаятчийските му форми -  в сряда в „Преди обед“ по bTV.

Няма коментари

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Не пропускайте
TelevisionBG 2013-2019 © Всички права запазени.