Новини

Бягство сред катедралите и магическата кухня на Месина обещава „Животът е прекрасен с Лео Бианки“ – тази сряда, в „Преди обед“ по bTV

В сряда, 16 януари, „Животът е прекрасен с Лео Бианки“ ще изкуши зрителите на bTV да избягат от забързаното си всекидневие и да се потопят в атмосферата, ароматите и вкусовете на Месина. Италианският кулинар гостува в популярната остерия на Доменико Бонакорцо, в непосредствена близост до най-голямата камбанария в пристанищния град, чиито механизирани фигури разказват значими моменти от историята на Месина и привличат тълпи от туристи. Пред Лео домакинът ще сподели каква е тайната на 35-годишния успех на семейния му бизнес и как е превърнал готвенето по задължение в истинска страст за себе си и петте си сина. Според Доменико в кухнята творчеството и страстта трябва да вървят ръка за ръка с нюха и знанията, за да се създават нови и характерни ястия, които хората могат да намерят на едно единствено място.
В остерията Лео ще опита както специалитетите на майстора на пастата Доменико, така и традиционни рецепти, които се предават от поколение на поколение повече от 300 години. Зрителите на „Преди обед“ ще бъдат изненадани от специално поднесеното предястие с микс от девет вида риба и морски дарове, сред които карпачо от риба меч с рукола и пармезан, октопод с коричка, зехтин и подправки, подлютена сушена риба с лук и домати и други. Разнообразие, след което основното ястие почти винаги става излишно. Разбира се, не и за Лео – доказаният ресторантьор ще признае, че се чувства щастлив, след като е опитал прочутия стек от Месина, предлаган единствено в остерията на Доменико, типичната за Сицилия паста „Alla Norma” с пасиран пресен домат, пържен лук, патладжан и запечена рикота, и не на последно място – традиционната за региона капоната.
Какво ще изкуши Лео да похапне с ръце, каква е тайната съставка, с която пастата с прясно уловени в Месина морски дарове разгорещява зимата, и защо въпреки достолепната си възраст домакинът все още продължава да готви за лоялните си клиенти -  тази сряда, в „Преди обед“ по bTV.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!