Responsive Ad Slot

Новини

Новини

Румен Петков: Напрежението на Балканите рязко ескалира и АБВ е единствената политическа партия в страната, която реагира

четвъртък, 3 януари 2019 г.

/ by Кристиян Христов
Снимка: АБВ
Напрежението в региона рязко ескалира и АБВ е единствената политическа партия в страната, която реагира. Това каза председателят на ПП АБВ Румен Петков по време на пресконференция на в централата на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Анализът ни показва,че последните години дават основание за тревожния извод, че действащите от Втората световна война насам инструменти за решаване на международните конфликти не работят. Това води до срив на доверие в институциите, недоверие към организациите и примерите за това не са малко. Системната криза в Близкия Изток, сблъсъкът Косово-Сърбия, проблемът в Йемен, конфликтът между Украйна-Русия, случаят Хашоги в съседна Турция. За съжаления изводът е, че част от тези неща практически са в нашия регион и България е пряко потърпевша. Напрежението в региона рязко ескалира и единствената политическа партия, която реагира в страната ни е АБВ“, коментира Петков. По думите му не са предприети никакви действия, които да доведат до стъпки за гарантиране на сигурността на Европа и на света. "Заплахата от възстановяване на ядреното въоръжение и противопоставяне се превръща във все по-голяма реалност“, посочи той и припомни, че на 7 ноември 2018 г. партията е предупредила, че страната ни може да е обект на контрамерки. „Нито една институция, нито една парламентарно представена политическа сила не взе отношение по въпроса. Нещо по-лошо парламентът и правителството подминаха въпроса, а това идва да покаже, че всъщност в Народното събрание реалните проблеми, свързани със сигурността на държавата и на нашите граждани, не са коментирани“, подчерта лидерът на АБВ.

Няма коментари

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Не пропускайте
TelevisionBG 2013-2019 © Всички права запазени.