Responsive Ad Slot

Новини

Новини

До дни купуваме винетки и чрез банкомати

петък, 4 януари 2019 г.

/ by Кристиян Христов
Премиерът Бойко Борисов заяви днес, че очаква до десетина дни винетната система да работи. Той поиска винетки да се купуват и чрез банкоматите, а на среща с представителите на Сдружението на общините настоя кметовете да дадат списък участъците край населените места, за които да не се изисква винетен стикер.

„Вчера колегите работиха доста. Надявам се до десетина дни да адаптират системата и да могат и чрез банкоматите да се купуват винетки, така че максимално да се улеснят гражданите. Мога да кажа, с голямо извинение за трудностите, но когато от хартиен минаваш на електронен носител, винаги има такива сътресения“, каза той, цитиран от БНР.

"Електронната система за винетките има трудности и технически проблеми. До края на седмицата ще бъдат инсталирани устройства на граничните пунктове", допълни председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Светослав Глосов след срещата в Министерски съвет с премиера, регионалния министър и кметовете, предаде БГНЕС.

Той сподели, че в момента се разработва софтуер към банкоматите, откъдето ще може да се закупуват винетки. Очаква се услугата да заработи до дни.

На въпрос, ако през гратисния 15-дневен период, който даде АПИ, шофьорите бъдат хванати без винетка, Глосов обясни, че ще може да се закупи от патрулиращите коли и няма да има глоба за шофьорите.

Няма коментари

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Не пропускайте
TelevisionBG 2013-2019 © Всички права запазени.