Responsive Ad Slot

Новини

Новини

По-високо потребление на ток по Нова година в Североизтока

сряда, 2 януари 2019 г.

/ by Кристиян Христов
С над 9% се е повишила консумацията на електроенергия през Новогодишните празници в Североизточна България спрямо предходната година.

ЕНЕРГО-ПРО отчете близо 57 700 мегаватчаса потребление на електроенергия за периода 30 декември 2018 - 1 януари 2019 г., което е повишение с над 9%.

Данните на дружеството, опериращо в Североизточна България, са в сравнение със същия период една година по-рано, когато потреблението е било 52 800 мегаватчаса.

Както и през минали години, клиентите на електроразпределителната компания са консумирали най-много електроенергия в последния ден от годината, 31 декември, като през 2017 потреблението в празничния ден е било близо 19 000 мегаватчаса, а през 2018 - 20 220 мегаватчаса.

За устойчивото управление на мрежата в Североизточна България се грижат диспечерските центрове на ЕРП Север, които координират работата на екипите.

Отчетниците на електроразпределителното дружество работят по обичайния график, за да отчетат консумираната електроенергия в регламентирания срок.

Няма коментари

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Не пропускайте
TelevisionBG 2013-2019 © Всички права запазени.