Новини

Добра идея ли е намаляването на скоростта за движение в градовете?

Темата разбуни духовете в обществото в последните дни

Държавата излиза с нови предложения за спиране на войната по пътищата. Обмисля се въвеждането на по-ниска разрешена скорост за движение в градовете и по първокласните пътища, отнемане на книжката при катастрофа в завой, повече часове за обучение на бъдещите шофьори.

Темата за намаляване на скоростта от няколко дни разбуни духовете в общественото пространство.

"Бързата скорост убива, докато бавната е опасна. Трябва да се направи одит на знаковата уредба, а след това да се промени философията на пресичане. Изпълнителната власт трябва да погледне към себе си. Трябва да има повече контрол", заяви Настимир Ананиев, бивш председател на Комисията по транспорт в Народното събрание.

"Това предложение не се търпи, защото от 10 години насам няма доклад на МВР за пътната обстановка. Идеите трябва да се внасат в Министерския съвет. От къде се взимат тези решения?", каза Ивайло Караньотов, бивш състезател по лека атлетика за "Събуди се".

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!