Новини

Нов сезон на „Морски детективи: Ню Орлиънс “ по AXN!

От 24 януари, всеки четвъртък от 21:00, AXN стартира премиерно най-новият пети сезон на „Морски детективи: Ню Орлиънс“.

Нека припомним – и това разклонение на един от най-мощните франчайзи на CBS, проследява  местно военно управление, което разследва криминални случаи, засягащи военния персонал в Ню Орлиънс, град известен с музиката си, забавленията и декадентското изкуство.

Ръководител на екипа е специален агент Дуейн, известен като „Краля“, жител на Ню Орлиънс, който се ръководи от потребността си да прави това, което е редно. В ролята на агента е актьорът Скот Бакула, който отговори на няколко въпроса свързани със сериала специално за AXN.

AXN: Бяхте ли фен на „Морски детективи“ преди да станете част от „Ню Орлиънс“ ?

Скот Бакула: Бях чувал достатъчно и бях гледал, още повече, че съпругата ми (актрисата Челси Фийлд) участва в някои от първите епизоди. Не съм го следял фанатично, или нещо подобно, но знаех много добре за какво става въпрос, знаех какъв огромен хит е, а и колко сила набра през последните няколко години, направо не е за вярване.

AXN: Имахте ли отношение към жанра (procedural drama – жанр, в който в рамките на един епизод се разкрива престъпление, епизодите могат да се гледат поотделно) преди да се включите в сериала? 

Бакула: Винаги съм харесвал жанра, мисля, че сега е времето, в което е един от най-популярните в телевизията въобще. Но добрата драма се прави трудно – изгледал съм почти всичко през годините и мога смело да заявя, че никога няма да ми омръзне.

AXN: Как е да работиш в Ню Орлеънс?

Бакула: Градът е фантастичен, с много гостоприемни и отворени хора. Моят герой е базиран на истински следовател от морската пехота и самият той е наш технически съветник - казва се Дуейн Суеър и нямаше търпение да ни покаже града си.

AXN: Как е представен градът в сериала? 

Бакула: Градът е представен в голяма степен през погледа на моя герой, който както ви казах е базиран на действителен човек, роден и израстнал в Ню Орлеънс, който обича града си повече от всичко на света. Той обича хората, обича проблемите – обича всичко, което е свързано с Ню Орлеънс. Него не го интересува какво ще му коства, за да свърши работата си, не го притесняват методите, стига работата да бъде свършена. Прототипът на моя герой е точно такъв в реалния живот, такъв трябва да бъда и аз на екрана. Така че, Ню Орлеънс има сериозна роля в сериала, имайки предвид какво огромно място заема в сърцето на моят прототип.

AXN: Вашият герой – Дуейн Прайд е местен, роден и прекарал живота си в Ню Орлеънс. Трябваше ли да работите върху акцента или се справихте без проблем?

Бакула: Никога преди не бях пробвал този уникален, южняшки акцент, затова се наложи да се обуча. Имах страхотен инсруктор по диалектите – Джесика Дрейк, която помагаше не само на мен, но и на всички от актьорския състав. Ние знаем кой е моят човек и откъде идва, а освен това, самите полицаи в Ню Орлеънс си имат свой професионален диалект, така че смесихме нещата и според мен се получи много добре.

AXN: Заимствахте ли от предишните си главни роли нещо, което можете да ползвате и в главната си роля в „Морски детективи: Ню Орлиънс“?

Бакула: Интересно е, когато играеш реална личност, а Гари Гласбърг - създателят на сериала, искаше да експлоатираме колкото се може повече от уникалната личност на Дуейн Суеър - едър добряк, общителен и чистосърдечен, а и аз съм изключително мотивиран да вдъхна живот на този типаж. Определено има разлика в това да играеш главната роля на някого, който ръководи космически кораб и на друг, който ръководи офис в Ню Орлиънс, но със сигурност има общи елементи, които вършат работа.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!