Новини

Колко литература има в литературата на соца и идва ли краят на патриотичната игра – в „Необичайните заподозрени“ днес, от 22 часа

Доколко конюнктурният период е попречил на създаването на качествена литература у нас и какви ще бъдат политическите реторики на предстоящите избори – тези и още въпроси ще бъдат дискутирани в предаването „Необичайните заподозрени“ днес, от 22 часа, по Bulgaria ON AIR.
Темата за литературата по време на социализма е особено актуална в навечерието на 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков - един от най-самобитните майстори на словото у нас, виртуоз на късия разказ и играта с въображението, драматург и сценарист. През януари Пловдив – културната столица на Европа, отдава почит на Радичков. В студиото на „Необичайните заподозрени“ днес известният медиен експерт и водещ на предаването Георги Лозанов ще коментира с литератора доц. Пламен Дойнов доколко литературата по време на социализма е била политически необременена и можем ли днес да приемем за големи постижения творби, писани през соца.
Идва ли краят на патриотичната игра и коя ще е следващата политическа реторика, която ще преобладава на предстоящите избори – темата в студиото на „Необичайните заподозрени“ ще коментира политологът доц. Огнян Минчев. Антикомунистическа реторика, националистически, антималцинствени, антибежански, или пък „всички срещу ГЕРБ“ – какви са прогнозите за водещите настроения и политически послания на предстоящите избори, гледайте тази вечер, от 22 часа, в „Необичайните заподозрени“ по Bulgaria ON AIR.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!