Responsive Ad Slot

Новини

Новини

1200 души и 300 машини обработват пътищата

четвъртък, 3 януари 2019 г.

/ by Кристиян Христов
Снимка: btvnovinite.bg
1200 души и 300 машини извършват превантивни действия на терен във връзка с очакваните снеговалежи и понижаването на температурите. Това каза на брифинг инж. Михаил Рашков от Агенция „Пътна инфраструктура”.

По думите му общият брой на машините, които са в готовност да се включат при влошаване на пътната обстановка, е около 1000.

Очаква се снеговалежите да обхванат основно Южна България. Всички области в тази част на страната са предупредени от вчера, посочиха от АПИ.

„Пътна полиция” има готовност да подпомага движението, където е необходимо и случаи на нужда всички товарни автомобили над 12 т. ще бъдат спирани, за да може да се извършва качествено почистване на пътното платно.

„Основната ни готовност сега е по отношение на низките температури – тоест поледиците. Снегът няма да е толкова голям така че да направи такива изненадващи снегонавявания, въпреки това имат готовност фирмите. Имаме готовност да се справим. Що се отнася до Североизточна България – там нещата ще са по-добри, но въпреки всичко фирмите имат готовност, всички”, добави инж. Михаил Рашков от АПИ.

Обстановката в Южна България

От 3 до 5 см. е новообразувалата се снежна покривка в Смолянска област. Към момента няма затворени пътища. Въведено е ограничение за прохода „Превала”, където товарните коли трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета.

60 специализирани машини почистват пътищата от Републиканската пътна мрежа на Смолянска област, има достатъчно количество инертни материали, с които да се почистват и опесъчават пътищата.

Синоптиците предупреждават за силен вятър, сняг и виелици на много места в страната през следващите 24 часа.

До 100 км в час ще са ветровете в Сливен и Бургас. В повечето райони ще се образува нова снежна покрива 15 – 20 см., но ще има навявания и виелици. Най-много ще натрупа в планинските райони.

Няма коментари

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Не пропускайте
TelevisionBG 2013-2019 © Всички права запазени.