Новини

Нова функция ще ни позволи да гледаме клипове заедно с приятелите си във Facebook Messenger

Facebook постоянно експериментират с различни идеи как да ни накарат да гледаме повече видео клипове в своите профили. Компанията вече тества още един инструмент за тази цел в приложението Messenger, който се казва "Watch Videos Together". Както името подсказва това е опция, позволяваща да гледаме едновременно клипове  с хората от списъка ни с приятели във Facebook Messenger. В момента тестовете са ограничени само до служителите на компанията. 

След като споделите видео в чат прозорец всеки един участник в груповия разговор ще може да го контролира и да вижда кои други хора гледат по същото време, съобщава TechCrunch. Останалите потребители ще получат уведомление, че е споделен клип, който могат да гледат с други хора в мобилното приложение и да го направят с няколко кликвания. Функцията вероятно ще е свързана с добавянето на нов раздел за откриване на клипове в прозореца за създаване на постове.


Възможността да гледаме видео съвместно с други хора в Messenger има потенциала да се превърне в допълнителен източник на приходи. По този начин Facebook могат например да промотират различно съдържание или да предложат интеграция на популярни услуги като Youtube. Компанията също така би могла да си партнира за разпространение на ексклузивни трейлъри на филми и други рекламни клипове. Допълнително ще разберем кога функцията ще е достъпна за всички.

Източник: Digital

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!