Новини

С тази маска ще кажете "сбогом" на акнето

Авокадото спада към т. нар. суперхрани. То е богато на витамини и хранителни вещества, които предпазват кожата от опасните UV лъчи. Маските за лице с авокадо имат мощно действие срещу изсушаването на кожата, поддържайки я здрава и еластична. Те се препоръчват при някои кожни проблеми като акне, а ненаситените мазнини на авокадото имат благоприятно въздействие върху чувствителна или суха кожа.  

С 1 узряло авокадо и 1 с. л. мед можете да си направите подхранваща маска за лице, особено подходяща за зимните месеци. Тя придава блясък на кожата, прави я по-гладка и подобрява пигментацията. Намачкайте авокадото и добавете меда до получаване на хомогенна смес. Готовата маска се нанася върху почистена кожа и се оставя да действа 15-20 минути, преди да се изплакне с топла вода. Повтаряйте маската два пъти седмично за видими резултати, пише marica.bg. 

Лесна маска против акне се приготвя, като към 1/2 намачкано авокадо се добавя 1 белтък и 1 с. л. пресен лимонов сок. Сместа се разбърква и внимателно се нанася върху лицето възможно по-далече от областта на очите. Оставете я да действа 10-15 минути и изплакнете с хладка вода. За дълготрайни резултати тази маска се прави веднъж седмично.

Източник: БЛИЦ

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!