Новини

АНИМАЦИОННИЯТ СЕРИАЛ „ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА“ С НАЦИОНАЛНА ПРЕМИЕРА

Пилотният епизод на един от най-обсъжданите български анимационни сериали „Златната ябълка“ е факт и се отправя на премиерно турне в България. Проектът е копродукция на студио „Змей” и Българската национална телевизия, чийто сюжет се базира на българските легенди и фолклор.

Работата по сериала стартира преди 4 години, след като създателят му - Димитър Петров - напуска Cartoon Network и се завръща в България, за да сформира екип, с който развива идеята си. Именно така е основано Студио Змей - екип от аниматори и дизайнери с опит в някои от най-големите анимационни продукции в света.
След две успешни кампании за набиране на средства и световно признание на най-големия анимационен пазар в Европа (Cartoon Forum), “Златната ябълка” успява да спечели хиляди фенове в България и чужбина, както и подкрепата на Българската Национална Телевизия. Пилотният епизод е 21-минутна анимация, подходяща за деца и възрастни. Тя проследява историята на смелата Вихра, разкъсвана между човешката си природа, магическите си змейски сили и най-добрата си приятелка - младата самодива Тина-Пакостина. Зрителите ще се запознаят с братята Бран и Влад - безстрашни момчета, които мечтаят да станат велики Кукери. Ще посетят величествения град Хан, ще пътуват през мирните Самодивски гори, опасните Кукерови земи, както и през ужасяващата Орел планина, където хората и духовете са измъчвани от жестока война. Ще научим древни легенди, ще се сблъскаме с лукави злодеи и ще разкрием пъклени планове, които ще променят съдбите на всички герои...
Певицата Поли Генова дава гласа си на Вихра, Милица Гладнишка озвучава самодивата Тина, Момчил Степанов влиза в ролята на кукера Влад, а Живко Джуранов е неговият брат Бран. В първия ден на месец ноември 2018 г. създателите на анимацията официално обявиха, че са готови да покажат пилотния епизод. Във връзка с премиерата се организира „Турнето на Златната ябълка“, което ще започне с прожекции в гр. София (16, 17 ноември), след което следват гр. Бургас (23 ноември),  гр. Стара Загора (24 ноември), гр. Пловдив (25 ноември), гр. Велико Търново (6 декември)  и гр. Варна (7 декември).

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!