Новини

Българската лента "Маймуна" с премиера по NOVA в Деня на независимостта

"Маймуна" ще изненада любителите на качественото българско кино със своята телевизионна премиера тази събота, 22 септември, от 15.00 ч. по NOVA.
Филмът е вълнуващ разказ за сестрите Мая и Ива, които са свързани от един баща и една маймуна*. Както и от обща страст – да се ровят в дълбоко пазените тайни на своя странен учител Пенев. Неочаквано събитие променя живота на всички. На децата им се налага бързо да пораснат, a на възрастните – да останат усмихнати въпреки всичко. "Маймуна” е история за избора да живееш от светлата страна и да продължиш да вярваш, дори когато Дядо Коледа си тръгне завинаги. История за слон, доктор, маймуна, хористи, майки, учители и извънземни, но най-вече за един баща, който трябва да си тръгне... с усмивка. "Маймуна" е история за любов като никоя друга.
Втората лента на Димитър Коцев - Шошо спечели Наградата на публиката от София Филм Фест и има няколко отличия от фестивали в Европа, Азия и Америка. Сценарият е на Шошо и Иван Марков, камерата е поверена на Александър Станишев, а музиката - на Виктор Стоянов. “Маймуна” е един от новите българските филми в репертоара на "Лента", част от стратегията на NOVA да подкрепя качествени родни продукции на всички платформи и представянето им пред широката публика.
Част от звездния състав на "Маймуна са Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Станимир Гъмов, Леонид Йовчев, Радена Вълканова и Валентин Ганев. Голямото откритие на режисьора са младите актриси, на които той поверява главните роли на сестрите Мая и Ива. С "Маймуна" Александра Костова и Радина Боршош правят изключителен дебют в киното.
Не пропускайте премиерата на българския семеен филм "Маймуна" - тази събота, 22 септември, от 15.00 ч. по NOVA.
-------------
*Маймуната Тошко, който изпълнява основна роля във филма, е реабилитиран престъпник. Неговите собственици са били арестувани, а той е настанен в Софийския зоопарк. Тошко е бил обучен за крадец и е задигал синджирчета и портфейли, докато е забавлявал минувачите по черноморските курорти. По време на снимките продължава да се опитва да практикува стария занаят.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!