Новини

В търсене на съкровища, видени от Космоса по Discovery Channel

Премиерна поредица на Discovery Channel „Съкровището на Купър“ ("Cooper’s Treasure") от 28 май 2017 - започва разчитането на картата на съкровищата, създадена от Гордън Купър


През 60-те години на миналия век „първата седморка“ астронавти на САЩ са рок-звезди и дръзки смелчаци. С вид на кино звезда и страст към спортни автомобили, Гордън Купър е най-младият и напереният сред колегите си. Пионер в космическите полети, той поставя рекорд, ненадминат и до днес - за най-продължителен самостоятелен полет на американец в Космоса.

По време на една от ключовите си мисии Гордън твърди, че претърсва земното кълбо за ядрени обекти, но всъщност открива нещо съвсем друго - потънали кораби. Десетки години той работи в пълна тайна, използвайки информация от своите обиколки около Земята, за да създаде карта на съкровищата. Гордън вярва, че тя може да доведе до невъобразимо богатство и преди смъртта си я предава на дългогодишния си приятел Даръл Миклос.

„Съкровището на Купър“ показва как Даръл се впуска в търсене на съкровището, за да изпълни волята на приятеля си. Премиерният епизод ще се излъчи в неделя от 22 ч. по Discovery Channel.

 * * * * * * *

Преди да почине, Купър споделя тайната си с Даръл с надеждата, че изследването му ще продължи и съкровището най-накрая ще бъде намерено. Миклос организира търсенето, за да изпълни заръката на ментора си, като реализира мечтата му и докаже на света, че мистериозните документи отварят портите за ново поколение търсачи на съкровища.

Първият епизод представя търсача на съкровища Даръл Миклос, който се готви да открие останки от кораб, който Купър е видял на сателитна снимка от Космоса през далечната 1963 г.

В следващия епизод Даръл открива ново парче от картата, което би могло да струва милиони и да изложи живота му на риск.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!