Новини

Коледни филми по CBS Drama

Настройте се на коледна вълна през декември с чудесната поредица от сгряващи сърцето коледни филми за цялото семейство по CBS Drama!


Кларънс (Clarence)
Понеделник, 22-ри в 23:00 и вторник, 23-ти в 17:05

Американски филм от 1990 година с режисьор Ерик Тил. Спиноф на филма от 1946 „It's a Wonderful Life“,представящ образа на Кларънс Одбоди от същия филм.
Филмът е поставен през декември 1989 година. Единственият повтарящ се образ от оригиналния филм е този на ангела-пазител Кларънс в изпълнение на Робърт Карадайн, който слиза от небето, за да помогне на човек в нужда. Сюжетът е много близък до този на оригиналния филм, като ролята на човека, нуждаещ се от помощта на Кларънс, се изпълнява от Кейт Тротър.
Робърт Карадайн – актьор, роден в Калифорния, най-известен с ролите си в „Lizzy McGuire“ (2001-2004), „Revenge of the Nerds“ (1984), и в последно време – в отличения с „Оскар“ „Django Unchained“ (2012). Повече от тридесет години Карадайн е централен актьор както на малкия, така и на големия екран, който създава усещането за съпричастност и семейственост с всяка от ролите си.
Кейт Тротър – актриса, родена в Канада, известна с участието си в популярни телевизионни сериали, като „Covert Affairs“ (2013-2014) и „Lost Girl“ (2010-2012),както и с режисурата и актьорското си участие в „Upside Down“ (2012) и „Tru Love“ (2013). Тротър познава добре всички страни на продуцентската дейност и се чувства еднакво удобно както пред, така и зад камера.

Когато дойдоха ангелите
(When Angels Come to Town)
Вторник, 23-ти в 23:00 и сряда, 24-ти в 17:05

Показан за първи път по телевизията от CBS на 28 ноември 2004 година, „Когато дойдоха ангелите“ е третият филм от необикновената телевизионна поредица, представяща Питър Фалк в ролята на ексцентричния универсален ангел Макс. Изпратен в малко градче в щата Мейн точно преди коледните празници, Макс веднага се залавя с това, което смята за своя задача в момента – да помогне на Сали Райд (Тами Бланчард) да спечели достатъчно пари, за да може да осинови осиротелия си брат Джими (Аликзандър Конти). За съжаление, се оказва че Макс се е объркал -  вместо на Сали, той е трябвало да се притече на помощ на Карл Хофман (Шон Галахър) –заблуден младеж, на когото е поверена задачата да уволни майсторите, работещи в стъкларската фабрика на чичо му Грегъри (Марк Антъни Крупа), бежанец от Източна Германия. Налага се небесният началник на Макс – симпатичният ангел Джо (Кейти Сейгъл), да слезе на земята, за да оправи бъркотията. След това, обаче, Макс и Джо осъзнават, че в крайна сметка съдбите на Сали и Карл са неразривно свързани.Точно както в предишните филми „A Town Without Christmas“ и „Finding John Christmas“, потайният Макс сменя няколко дегизировки в хода на действията си, като по някое време се появява дори в женски дрехи!
Режисьорът Анди Уолк е известен телевизионен режисьор, на когото дължим някои от най-незабравимите сериали от последните десетилетия. Анди Уолк е режисирал сериали, като: „Medium“, „Numb3rs“, “Damages“, „Gossip Girl“  и „The Carrie Diaries“. Вижте сега как този специалист в извайването на незабравими и обаятелни образи ще ви разкаже една коледна приказка, която със сигурност ще стане любима на семейството ви.

Да умееш да даваш (Secret of Giving)
Сряда, 24-ти в 23:00 и четвъртък, 25-ти в 17:00

С наближаването на Коледа една самотна майка (в ролята – Реба Макинтайър) се бори да отгледа сина си и да изплаща вноските за ранчото си в Орегон, което й се удава трудно, поради огромните й задължения. Но, тя е упорита и доказва, че със своето постоянство и открито сърце може да стигне далеч в борбата със студенината и алчността на скъперниците, които я заобикалят.
Реба Макинтайър е много популярна фигура в американската попкултура. Реба е не само известна актриса, но и популярна кънтри певица, започнала музикалната си кариера със своята група още в гимназията, изнасяйки представления на състезания по родео. Родената на 28 март 1955 година в Макалистър, Оклахома, Реба Макинтайър става известна след изпълнение на националния химн на финалите по родео през 1974 година. Макинтайър е записвала с Мъркюри и „Ем Си Ем рекърдс“, много пъти е оглавявала класациите за кънтри музика и също много пъти е била определяна за най-добрата вокалистка от Асоциацията по кънтри музика. Играла е във филми и се е снимала в собствен ситком. Освен това, тя има няколко вида бизнес със своя съпруг и мениджър Нарвъл Блексток. Реба е идеалната актриса за коледната роля в тази ‘всеамериканска’ постановка, посветена на първите американски заселници.

Дъщерите на Дядо Коледа
(Twice Upon a Christmas)
Четвъртък, 25-ти в 23:00 и петък, 26-ти в 17:05

Първородната дъщеря на дядо Коледа – Рудолфа, продава тайно участъци от Северния полюс с намерението в крайна сметка да го завладее, да съсипе Коледата и да замени работилницата на дядо Коледа с чисто ново казино. Но, изгубената дъщеря на дядо Коледа – Кристин, се завръща на Северния полюс с двете си деца,които повече от всичко искат да спасят Коледата и да построят отново съсипаното село.
Филмът – предшественик на „Дъщерите на Дядо Коледа (“Twice Upon a Christmas”)  – “Once Upon a Christmas”,включва по-голямата част от познатите актьори и образи, а сюжетът му е следният:
След като дядо Коледа забелязва, че броят на непослушните деца се е увеличил, той решава да не раздаде никакви подаръци на децата тази година. Но, дъщеря му – Кристин Коледа, смята че има още една възможност да се спаси Коледата. Кристин приема предизвикателството да се опита да достави всички подаръци (точно както би направил баща й – дядо Коледа) в Света на смъртните. Тя сключва договор с хората от Северния полюс да преместят едно семейство от "Списъка на непослушните" в "Списъка на послушните". Тя използва магическите си умения, за да отиде в къщата на сем. Морган, състоящо се от самотен баща и две разглезени деца, и да се опита да ги промени към добро. Но, децата са подлъгани от Рудолфа – сестрата на Кристин, която иска да превърне Коледата в посмешище. Кристин е взета погрешка за бавачка на децата и се заема с ролята си. Децата започват да се противопоставят на Кристин, а Кайл дори казва на баща си, че тя е опасна. Кайл се опитва да въвлече Британи в заговора. Двете деца се отнасят лошо с Кристин и тя напуска дома на Морган в тяхно отсъствие. След смъртта на жена си Бил Морган е станал работохолик. По време на едно пътуване по работа, на което е взел със себе си децата и техния чичо,четиримата спират в едно крайпътно заведение, където срещат Кристин (използвайки магическите си умения, тя е направила така, че да се срещне с тях на това място) и Бил убеждава Кристин да се грижи за децата по време на пътуването. Но, семейството (заедно с Кристин) прави непредвидено отклонение – Рудолфа е използвала магическите си умения, за да постави фалшив знак за отклонение, изпращайки семейството насред пустошта. Освен това, тя поставя на средата на пътя един елф, предрешен като елен, който става причина семейството да катастрофира. Те прекарват нощта в намираща се наблизо стара изоставена къща, където Кристин напада Бил за неговия егоизъм. Децата продължават с егоистичното си и презрително поведение, но Бил и Кристин се противопоставят на това. Скоро Британи разбира, че се държи непочтително и донася на семейството закуска в леглото, която е приготвила от намерените в къщата хранителни запаси. Избухва пожар, в който едва не загива синът на семейството – Кайл. Кристин се отказва от безсмъртието си, за да го спаси, но в резултат от това забравя миналото си…

Град без Коледа (A Town Without Christmas)
Петък, 26-ти в 23:00 и понеделник, 22-ри в 17:05

В малкото градче Сийклиф, шата Уошингтън, писмото на едно дете до дядо Коледа привлича вниманието на нацията. Когато малкият Крис пише, че иска да напусне този свят, за да не бъде повече товар за своите развеждащи се родители, хората се втурват да го спасят, преди да е станало твърде късно.
Писането на писма до Дядо Коледа
Писането на писма до дядо Коледа от децата по света е любима и уважавана традиция.
Много страни имат договори с пощенските служби да събират всички писма, адресирани до дядо Коледа и да отговарят на колкото може повече от тях. Например, Кралските пощи в Англия публикуват на своята интернет страница изрични указания за воденето на кореспонденция със самия дядо Коледа
Освен това, в Англия се препоръчва децата да изпращат писмата си от всички краища на света до дядо Коледа най-късно до 6ти, за да имат по-голяма възможност да получат отговор. Писането до дядо Коледа е забавен начин за децата и семействата да  се проникнат от духа на празниците и да общуват с идол номер едно за много деца.
Пощенската служба на САЩ предлага Програмата „Писма до дядо Коледа“, която тази година чества своята 101ва годишнина, доставяйки писма в цялата страна на над един милион очакващи деца. Освен това, тази специфична програма насърчава благородството на доброволците,които съвестно вземат писма, изпратени до пощенската служба, и отговарят от името на добрия старец. Дори писмата със сбъркан адрес успяват да стигнат до дядо Коледа с помощта на услужливите пощенски ‘елфи’, които сортират пощата и насочват тези писма към Програмата „Писма до дядо Коледа“.

Забавни факти за Коледа
Всяка година само в САЩ се изпращат над 3 милиарда коледни картички.
Според Книгата на рекордите на Гинес, най-голямото коледно дърво, отсечено някога, е 221-футовата ела Дъглас, изложена през 1950 година в Търговския център на Нортгейт в Сиатъл, Вашингтон.
Най-големият измерен коледен чорап е бил с дълъг 106 фута и 9 инча (32.56 метра) и широк 49 фута и 1 инч (14.97 метра). Теглото му се е равнявало на теглото на пет северни елена, а вътрешността му е побирала 1 000 подаръци.
Коледните дървета, продавани на пазара, обикновено са около 15-годишни.
Всяка година в САЩ се наемат около 20000 “Дядо Коледа под наем”. “Дядо Коледовците под наем” обикновено преминават сезонно обучение, за да могат да поддържат весело настроение под натиск от публиката. Освен това, те получават практически съвети, като това да не приемат пари от родителите в присъствието на децата и да избягват консумацията на лук, чесън и зрял боб по време на обяд.
Англичаните носят хартиени корони по време на коледната вечеря.
В Полша паяците и мрежите на паяци са обичайна украса за коледните дръвчета, защото според легендата, завивката на бебето Исус е била изтъкана от паяк.
Дядо Коледа има реален прототип. Това е св. Николай Мирликийски (известен и като св. Николай Чудотворец, епископ св. Николай от Смирна и Николай от Бари), който е живял през IV век. Роден в Патара (днешна Турция), той е най-известният небиблейски светец, изобразяван от художниците по-често от всички останали светци, освен Божията майка.
В Германия се смята, че Хайлигабенд или Бъдни вечер, е вълшебно време, когато хората с чисти сърца могат да разбират езика на животните.
Според Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ), в света има 2106 милиона деца на възраст под 18 години. Ако приемем, че всяко семейство има средно по 2.5 деца, на Бъдни вечер дядо Коледа трябва да посети 842 милиона домове, изминавайки 221 милиона мили. За да стигне до всички 842 милиона домове, дядо Коледа трябва да измине разстоянието между всеки два от тях за 2/10000 секунди, което означава че той трябва да постигне ускорение от 12.19 милиона мили (20.5 милиарда метра) в секунда на всяка спирка.
Дядо Коледа има девет елена; техните имена са Дашър (Изумителен), Денсър (Танцьор), Пренсър (Луда глава), Виксен (Кавгаджия), Комета, Купидон, Донер (Гръм), Блицен (Светкавица) и, естествено – Рудолф.
Всяка година пощенските служби в САЩ, Канада и други части на света се задръстват от писма на деца до дядо Коледа. Канадската пощенска служба получава толкова голям брой, че някои пощенски служители са започнали да отговарят на писмата. С повишаване на търсенето пощенската служба е създала специален пощенски код за дядо Коледа като част от годишната имепистоларна инициатива "Програма за писане на писма на дядо Коледа". Какъв е пощенският код? H0H 0H0(ХОХ ОХО), разбира се.
Захарните пръчици се появяват за първи път през 1670 година, когато диригентът на един църковен хор раздава снежнобелите сладости на децата, за да пазят тишина по време на коледната меса. Макар че никой не знае точно как са се появили ивиците върху захарните пръчици, според една (недоказана) теория формата във вид на буква "J" някога е символизирала Исус (Jesus),а трите ивици представляват Светата троица. (Червеното е символ на кръвта на Исус. Помислете върху това следващия път, когато захапете вкусна захарна пръчица.)
По време на Коледа/Ханука, ще бъдат произведени над 1.76 милиарда захарни пръчици.
Най-малката коледна картичка е създадена от учени от Университета на Глазгоу във Великобритания през 2010 година.Като се има предвид размера на тази картичка (200 x 290 микрона), може да се сметне, че в една пощенска марка могат да се поместят 8276 такива картички.
Най-голямото изкуствено коледно дърво е с дължина 170.6 фута и се намира в Бразилия.
Най-голямата украса във вид на коледна звезда е с височина 103 фута и 8 инча и се намира в Индия.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!