Новини

БНТ излъчва филм за алпиниста Боян Петров

 Автори на лентата, която разказва за уникалните постижения на алпиниста Боян Петров, са самият той и режисьорът Жоро Торнев.

Тази неделя (7 декември) от 16:45 часа БНТ1 ще излъчи първата част на филма „3 х 8000“.

„Зрителите на БНТ ще имат неповторимата възможност да преживеят лично изпитанията, през които преминава първият българин, изкачил три осемхилядника в рамките на 70 дни. През лятото на 2014 година Боян покори втория и третия по височина върхове на планетата – К-2 (8611 м) и Кангчендзьонга (8586 м) в Непал, а така също Броуд пик (8047 м)“, каза главният продуцент на направление „Спорт“ Методи Манченко.

Боян Петров заснема кадрите и видеоматериалите, включени във филма, по време на рисковите си преходи в Непал на височина между 5000 и 8000 метра. Нещо повече – той води дневник на мислите, които го спохождат по време на изпитанието, в моментите, когато е сам в палатката или катери ледниците към поредния връх.

„Благодарение на Боян, аз самият направих своето изкачване на Кангчендзьонга и преживях всичко, което той е преживял“, коментира режисьорът на филма Жоро Торнев.

„3 х 8000“ беше представен преди броени дни на Международния фестивал на планинарския филм „Банско филм фест“ и впечатли както публиката, така и професионалното жури. Втората част на „3 х 8000“ зрителите на БНТ1 могат да гледат на 14 декември.

Гледайте първата част на филма „3 х 8000“ тази неделя (7 декември), от 16:45 часа, само по БНТ1!

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!