Новини

Нетера и Spacecom влизат в стратегическо партньорство за сателитни телевизионни услугиВчера Нетера обяви партньорството си със Spacecom за сателитни телевизионни услуги. Публикуваме цялото съобщение на Нетера без редакторска намеса:

Българската телекомуникационна компания Нетера и израелската Spacecom, оператор на комуникационни спътници AMOS, обявиха днес началото на стратегическо партньорство между двете компании по отношение на спътникови Direct-to-home (DTH) телевизионни услуги, както и разпространението на видео към кабелни главни станции, VSAT комуникации и високоскоростни интернет услуги чрез спътника AMOS-2 (а след края на дейността му- чрез AMOS-6).
"White-label" платформата за спътникови телевизионни услуги се казва W4" и дава възможност на оператори да предоставят DTH услуга на крайни потребители. Повече от 60 телевизионни канала ще се предлагат на W4", като съвсем скоро Нетера ще обогати листа и с медии в HD качество. Услугите ще се предлагат на спътника AMOS-2, разположен на 4 градуса Запад.
"White-label" модела се осъществява, като една компания предоставя и поддържа DTH услугата. Тя може да се разпространява от други оператори на телевизионни услуги, които я предлагат под своя собствена търговска марка.
Стартирал през 2003 г. на орбиталната позиция на Spacecom 4° Запад, спътникът AMOS-2 работи в Ku-обхвата и предлага на клиентите си широка гама от комуникационни услуги и услуги за видео излъчване в Европа и Близкия изток. Освен това, спътникът AMOS-2 е съвместно разположен със спътника AMOS-3, за да се гарантира резервираност и пълна надеждност на услугите.

Повече за Нетера
Нетера е българска телекомуникационна компания с 18-годишна история. Нетера предоставя услуги в България, Румъния, Турция, Сърбия, Македония, Гърция, Грузия, Армения, Азербайджан и др. 
Компанията стартира миналата година своя собствена, базирана в Европа, облачна услуга "Cloudware" платформа от типа IaaS Инфраструктура-като-услуга. Нетера притежава и експлоатира Sofia Data Center, София Телепорт и Телеком Център Русе. 
Нетера споделя един и същ собственик с "NetIX" - глобална платформа за споделяне на Ethernet трафик и обмен на услуги. 

Повече за Spacecom
Spacecom (Space-Communication Ltd.), оператор на спътниците AMOS-2 и AMOS-3, съвместно разположени на 4° Запад,AMOS-5, разположен на 17° Изток, и AMOS-4, сега разположен на 67.25° Запад, осигурява висококачествени комуникационни услуги и услуги за излъчване на телевизионно съдържание в Европа, Близкия изток, Източното крайбрежие на САЩ, Африка, Русия, Китай и Южна Азия чрез direct-to-home (DTH) и direct broadcast satellite (DBS) оператори, доставчици на интернет услуги (ISP), телекомуникационни оператори, мрежови интегратори и правителствени агенции. 
Компанията е планирала изстрелване на AMOS-6 през 2015 г. с разширено покритие в цяла Европа и Близкия изток, което ще засили позицията и на новоизгряващ глобален сателитен оператор.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!