Новини

Джон Лоутън в "Непознатите" по bTV

Снимка: bTV Media Group


Джон Лоутън е един от певците на рока с особено специфичен и запомнящ се глас. Неговата музикална кариера започва в края на 60-те, а името му се свързва с банди като Лес Хъмпфрис сингърс, Луциферс френд и най-вече – Юрая Хийп.
Тази неделя в 12,30 часа “непознатиТЕ” ще разкажат неговата невероятна история във филма „Джон Лоутън – рок до дупка”.

Джон е роден в Обединеното кралство, но днес нарича и България свой дом. Какви завои на съдбата го довеждат тук, как се влюбва в това място и какво се случва, когато Джон влиза в българско звукозаписно студио?

Екипът на “непознатиТЕ” - журналистът Георги Тошев, режисьорът Ема Константинова и операторът Румен Василев следват рок легендата в пътуванията му из България, Великобритания и Испания. Едно от местата в Лондон, свързано с историята на Джон от тази епоха, е Камдън таун. Още през 70-те този квартал става притегателна точка за много алтернативни младежи, артисти и бунтари. Повече за филма, посветен на Джон Лоутън вижте тук.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!