Новини

Балканските газови връзки и претенцията с име „граждански патрул” – тази събота и неделя от 19:30 часа в „bTV Репортерите”Тази събота от 19:30 часа в „bTV Репортерите” Димитър Анестев и операторът Боби Мавров ще разкажат за строежа на газовите връзки на България със съседните ни страни.
Чрез т.нар.  диверсификация държавата ни най-после ще постигне дълго чаканото от бизнеса и потребителите на природен газ разнообразяване на доставките от Русия с други европейски държави и енергийни борси. Зрителите на bTV ще видят на какъв етап са проектите за свързване на газопреносната ни мрежа с Балканските ни съседки и какви ще са ползите за потребителите. Очакванията са за до 20 % по-евтин газ за икономиката и индустрията  и с до 15 % по-ниски сметки за отопление на домакинствата с парно и битова газификация.

Репортерът Димитър Анестев ще покаже в детайли как се строи газовата връзка с Румъния, която трябва да е готова до Нова година. Това ще бъде първата ни междусистемна връзка на България със съседка, а до 2018-та трябва да има такива и със Сърбия, Гърция и Турция.

В неделя в „bTV Репортерите” Венелина Григорова ще представи всички аспекти на създадените по идея на националиста Боян Расате формирования за „самоотбрана” и „самозащита” – „граждански патрули”. Какви са техните цели и убеждения, предизвикват ли етническо напрежение и какви мерки се предприемат от страна на МВР и прокуратурата? Може ли нахъсаните младежи да надхвърлят очакванията на създателите си и да се превърнат в нещо много по-страшно, зрителите ще видят тази неделя от 19:30 часа по bTV.


Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!