Responsive Ad Slot

Новини

Новини

Polestar 2 – фастбек на ток с 400 к.с.

събота, 5 януари 2019 г.

/ by Кристиян Христов
Polestar, която по-рано беше заводско тунинг-ателие на Volvo, но стана самостоятелен производител, публикува изображение на втория си модел. Това е Polestar 2 – електромобил, който ще трябва да се конкурира с Tesla Model 3.

Ако се съди по снимката, автомобилът ще представлява фастбек с 4 врати и тесни задни светлини. От Polestar разкриват, че при този модел ще дебютира системата Google Android HMI с „умен” асистент Google Assistant, който като характеристики се доближава до Alexa на Amazon, пише Automedia.

Машината ще се задвижва от изцяло електрически силов агрегат с мощност 249 кВт, което е еквивалент на 400 к.с. Батерията ще позволи пробег от 400 км. Цената а Polestar 2 ще е близка до тази, на която Tesla Model 3 се продава в САЩ – 44 000 долара.

Първият модел на Polestar стана хибридното купе 1, дебютирало през 2017 г. Двувратката с каросерия от карбон се задвижва от хибриден агрегат с 2,0-литров бензинов турбомотор и 2 електрически двигателя. Сумарната мощност е 600 к.с. и 1000 Нм, а пробегът само на ток – 150 км.

Няма коментари

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Не пропускайте
TelevisionBG 2013-2019 © Всички права запазени.