Responsive Ad Slot

Новини

Новини

bTV Репортерите по следите на престъпната схема с откраднатите платна на Майстора

петък, 11 януари 2019 г.

/ by Кристиян Христов
Съботното предаване разследва опасността от екокатастрофа в Босилеград

От 19.30 часа на 12 януари зрителите на bTV ще научат какво се крие в мътните води на Босилеград. Пред камерата на bTV Репортерите застават българите от Западните покрайнини и  техният страх, че реките се замърсяват от рудодобива в действащите в района мини.

Има ли заплаха за здравето и живота на местните хора? Репортерите на bTV правят собствено изследване на водата в акредитирана лаборатория.

Какво показват резултатите? Изливат ли се тежки метали в притоците на река Драговищица и има ли опасност от екокатастрофа в Босилеград и Кюстендил? Отговорите на тези и други въпроси - във филма на репортера Анна-Мария Конова и оператора Явор Владимиров тази събота, веднага след централната емисия на bTV Новините.

Неделното издание на предаването ще бъде посветено на разкриването на кражбата на картини на Владимир Димитров-Майстора от дома на негов наследник.

Разследващият репортер на bTV Росен Цветков и операторът Любен Кацаров показват в детайли как изглежда престъпната схема и нейните нива. Единствено пред тях говорят и хората, в чиито ръце се озовават отмъкнатите платна.

И още – кои емблематични удари на крадци на произведения на изкуството все още остават в графа „неразкрити”? И каква е равносметката на наследниците на Златю Бояджиев, върху чиито картини посегнаха крадци преди 8 години? Всичко по темата - тази неделя от 19.30 часа във филма „Крадци на минало“.

Няма коментари

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Не пропускайте
TelevisionBG 2013-2019 © Всички права запазени.