Responsive Ad Slot

Новини

Новини

Лидерът на БСП иска оставки на министри заради „хаоса“ с електроните винетки

събота, 5 януари 2019 г.

/ by Кристиян Христов
Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска днес оставки на министри заради проблема с електронните винетки в страната. Според нея това е поредният провал на това управление. Оставките на трима чиновници не са достатъчни, необходими са министерски оставки, правителството трябва да поеме отговорност, каза тя.

„Управляват ни некомпетентни и неграмотни хора. Унищожена е и правовата държава. Борисов се подиграва с народа. Последните поправки в закона ги внесоха на 17 декември, а на 31 декември пък премиерът Борисов включи Северната тангента в системата. На 2и януари я извади. Ето ви доказателство за хаоса, некомпетентността и пълно погазване на правовата държава и на законодателния ред в страната“, каза Нинова на пресконференция София.

Тя разкритикува факта, че предложенията за въвеждането на тол системата и електронните винетки не са внесени от Министерски съвет, а от депутати от ГЕРБ.

„Не ги виждаме никъде да излязат и да обяснят какво направиха и каква отговорност те ще носят“, подчерта лидерът на левицата.

Според нея преминаването от хартиен на електронен носител не би следвало да предизвиква сътресения, каквото не се е случило в редица държави, където то е осъществено, а за пример бяха дадени страни като Германия, Австрия, Унгария и др. „И администрацията, и Министерски съвет са абсолютно некомпетентни да проведат тази система така, както трябва“, добави още Нинова.

Депутатът Георги Свиленски предупреди, че предстоят още по-големи проблеми.

„Това е началото на стартирането на тол системата. Следва определянето на цените. Тогава пак министър-председателят еднолично ли ще казва за кой път колко да бъде цената? Това няма ли да се превърне в инструмент за наказание върху послушни и непослушни кметове? Защото министър-председателят може да определи на една община пътищата да бъдат безплатни, както става ясно, а на другата, където кметът не е от неговата политическа сила, да бъдат платени“.

Няма коментари

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Не пропускайте
TelevisionBG 2013-2019 © Всички права запазени.