Responsive Ad Slot

Новини

Новини

Министър Красимир Каракачанов: Предлагам Министерство за българите в чужбина

неделя, 6 януари 2019 г.

/ by Кристиян Христов
Снимка: Министерство на отбраната
Закриването на Агенцията за българите в чужбина не решава никакви проблеми. Това не е решение, а изказване на премиера. Аз пък предлагам министерство за българите в чужбина. Това заяви министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Тази неделя” на bTV. „Искам България да бъде сериозна държава. Позорно е, че последните 28 години зарязахме нашата диоспора. Има близо 2 млн. души историческа българска общност, има и 4 млн. българи мигранти по цял свят”, заяви Каракачанов.
Той коментира и решението да преговаряме със САЩ за изтребителите F-16. Министърът подчерта, че то не е за купуване на самолети, а за започване на разговори. "Започваме преговори, ако не ни отговаря на изискванията – финансови и икономически, имаме право да започнем преговори със следващата страни”, уточни Каракачанов.
За офертите за нови изтребители – от САЩ, Швеция и Италия, той заяви, че тази на Щатите е на по-висока цена от тази, която е гласувал парламентът – 1,8 млрд. лв. с ДДС, но предлагат и оборудване. Италия и Швеция пък влизат в рамката, но оборудването трябва да се купи от трета държава – САЩ, и целият пакет пак надхвърля рамката.

Няма коментари

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Не пропускайте
TelevisionBG 2013-2019 © Всички права запазени.