Responsive Ad Slot

Новини

Новини

Плетачки, включително от България, сътвориха рекордно 2 дка одеяло

четвъртък, 3 януари 2019 г.

/ by Кристиян Христов
Над 1000 плетачки от 32 държави, включително от България, подобриха рекорда на Гинес, като изработиха одеяло с размер 1995 кв. м.

Инициативата е на Валъри Ларки, която създава във Фейсбук група „Плетачки от цял свят“. След това ирландски доброволци съединяват получените фрагменти, пратени от 32 държави.

Пъстри парчета пристигат от България, Великобритания, САЩ, Турция, Германия, Финландия, Швеция, Швейцария, Португалия, РЮА, Сингапур, Япония, Нова Зеландия, Австралия, посочват „Световните рекорди на Гинес“ в сайта си.

Те са сглобени през август, като използваната за целта изложбена зала в ирландския град гр. Енис се оказва малка, за да бъде разгънато изцяло одеялото.

След като е измерено от Гинес – точно 1994,81 кв. м, плетеното одеяло е разделено на стандартни парчета, за да бъдат дарени на Червения кръст.

Няма коментари

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Не пропускайте
TelevisionBG 2013-2019 © Всички права запазени.