Responsive Ad Slot

Новини

Новини

В Калофер и Враца започват прояви за 171 години от рождението на Ботев

събота, 5 януари 2019 г.

/ by Кристиян Христов
В родния град на Христо Ботев - Калофер, започват проявите, свързани със 171-вата годишнина от рождението на поета революционер, която се навършва утре.

В Националния музей „Христо Ботев“ ще бъде представен късометражният филм „На прощаване“ и ще се проведе среща с творческия екип, създал продукцията. Вечерта в сградата на читалището ще се състои тържествено събрание.

След това ще бъде представена театралната постановка „Духът на поета“. Митингът поклонение ще бъде утре на Централния площад в Калофер.

И във Враца днес започват проявите, свързани с отбелязването на 171-вата годишнина от рождението на поета революционер.

По традиция във Враца рождението на Христо Ботев на 6 януари се отбелязва в навечерието му с Ботева вечер в Историческия музей в града. Тази вечер тя ще започне с изложба с вещи на поета-революционер. Експозицията е под наслов „Христо Ботев - живот и дело“. След това ще има среща-разговор с Неда Антонова - единствената българка носител на приза „Златен меч“.

Традиционно интересът на врачани към Ботевата вечер е голям:

„Ботев ако не помним, кой да помним“, „Аз като поет го оценявам и като революционер, разбира се, много бележита личност“, „Велик българин, с който българите трябва да се гордеем. За голямо съжаление днес липсват такива хора и затова сме на тоя хал“, бяха част от коментарите в навечерието на годишнината.

Няма коментари

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Не пропускайте
TelevisionBG 2013-2019 © Всички права запазени.