Responsive Ad Slot

Новини

Новини

Обновеният Hyundai Elantra получи спортна версия

вторник, 6 ноември 2018 г.

/ by Кристиян Христов
Снимки на спортна версия на седана Hyundai Avante, подготвен за Южна Корея, се появиха в интернет-пространството. На останалите пазари моделът е известен като Elantra. Неговата версия с добавка Sport към името си използва платформата на Kia K3 GT (Cerato), но се отличава по настройките на шасито и на трансмисията.
Спортната модификация на седана е получила нова решетка на радиатора, а също така и променени крила, както и салон в два цвята. В него са поставени спортни седалки, появили са се червени акценти на волана и на лоста на скоростна кутия, както и нови декоративни елементи.

Hyundai Avante (Elantra) Sport е оборудван с 1,6-литров двигател T-GDI с мощност 204 к.с. и 265 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 6-степенна механична или 7-степенна „роботизирана” с два съединителя.
В оборудването на модела влиза система Electronic Sound Generator, която усилва звука на мотора. Има и функция SoundHound, помагаща за разпознаване на музиката, както и режим overboost, при който за кратък период от време се увеличава въртящият момент.
Обновената стандартна Еlantra беше представена през август, като получи променена външност и допълнителни системи за безопасност. Засега са известни двигателите за Северна Америка – 2,0-литров атмосферен със 149 к.с. и два турбомотора с обем 1,4 и 1,6 литра, развиващи 130 и 204 к.с. На пазара в Южно Корея се предлага и версия с 1,6-литров атмосферен агрегат от семейството Smart Stream.
Източник: avtomoto.bg

Няма коментари

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Не пропускайте
TelevisionBG 2013-2019 © Всички права запазени.