Responsive Ad Slot

Последни

latest

Нов италиански сериал всяка сряда по БНТ 1: „Лампедуза на хоризонта“

понеделник, 19 ноември 2018 г.

/ by Кристиян Христов
Една история за неутолимата жажда за живот и за свободата да избереш къде да отидеш

Командирът от бреговата охрана Марко Сера е изпратен на служба на о-в Лампедуза – италианския остров, превърнал се от години в една от основните входни врати към Европа за хиляди мигранти, идващи основно от Африка. Сера е много добър моряк и командир, но има проблем с военната йерархия и бързо разбираме, че е прехвърлен на Лампедуза по дисциплинарни причини. Още на първото си плаване той успява да спаси група корабокруширали мигранти, идващи от бреговете на Либия. Сред тях има и едно малко момче – Даки. Майка му и сестра му не са успели да се качат на лодката, с която той достига италианския бряг, и сега Даки е сам-самичък в непознатата страна. Изпратен в местния бежански лагер, там той се запознава с Виола, която отговаря за лагера. Много скоро между командир Сера, Даки и Виола се заражда приятелство на фона на техните лични тайни и драми и на все по-неспокойната обстановка на острова.

Сериалът е продукция на Rai Fiction и Fabula Pictures. Историята, разказана сред великолепния пейзаж на Средиземноморието, е фокусирана върху ежедневните битки и проблеми на хората, които от първа ръка се сблъскват с мигрантската криза. Всеки от тях има своята истина и своята гледна точка. „Лампедуза на хоризонта“ е филм за борбата за живот, щастие и втори шанс – и на местните, и на новодошлите на острова. Носещ белезите на лична трагедия, капитан Сера отначало смята, че за него всичко в този живот е свършило. Но тогава се запознава с Даки и с Виола. Приятелството им е това, което постепенно може би ще излекува раните им. Както казва сам капитан Сера „В живота има моменти, когато нещо се скъсва. Моменти без изход, в които искаш само да седнеш и повече да не станеш. Но нещо неумолимо те кара да продължиш.“

Гледайте първия епизод на 4-серийния италиански филм „Лампедуза на хоризонта“ на 28 ноември (сряда) от 21:00 ч. Сериалът ще върви веднъж седмично, всяка сряда до 19 декември.

Няма коментари

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Не пропускайте
TelevisionBG 2013-2018 © Всички права запазени.