Responsive Ad Slot

Новини

Новини

МЕЖДУНАРОДНИ ЕКСПЕРТИ ГОВОРЯТ ЗА ТРАГЕДИЯТА КРАЙ СВОГЕ В ТЕМАТА НА NOVA

събота, 8 септември 2018 г.

/ by Кристиян Христов
Събитието, което разтърси България в края на август, е във фокуса на първия епизод на документалната поредица „Темата на NOVA“ за този сезон. Една катастрофа, 17 жертви и 3 министерски оставки - това е кратката равносметка на трагедията край Своге, която втора седмица продължава да повдига нови въпроси. С решимостта този път зрителите да чуят липсващите отговори, репортерът Мия Димитрова ще представи проблемната тема на 9 септември от 19:20  часа, веднага след централната емисия новини.

Специално за NOVA говори директорът на „Пътища на Франция“ – Пиер дьо Те, който отговаря за пътна мрежа от над 1 млн. километра. Професионалното му мнение обхваща сферите на институционалните правила, отговорност и контрол. Пиер дьо Те ще даде конкретни примери от държавата, проектирала едни от най-качествените пътища в Европа.

Осемкратният рали шампион на България Димитър Илиев се включи в новия телевизионен експеримент на NOVA, за да покаже нагледно на зрителите реалните опасности в участъка край Своге.

Авторът на предстоящия епизод на документалния формат е носител на Годишната награда за пътна безопасност в категория „Журналистика“. В работата си Мия Димитрова се ангажира с проблемите на пътя и търси възможности за тяхното решаване. С уникалните по рода си демонстрации в „Темата на NOVA“, тя показа на зрителите ефективни начини за предпазване от автомобилни катастрофи.

Няма коментари

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Не пропускайте
TelevisionBG 2013-2019 © Всички права запазени.