Responsive Ad Slot

Новини

Новини

Ударно разследване в ефира на bTV разкрива схеми за наркотрафик в затворите

вторник, 1 август 2017 г.

/ by Кристиян Христов
Репортерът Росен Цветков достига до данни за изнудване и смъртни случаи в бургаския затвор, както и до връзка с Митьо Очите


Репортерът Росен Цветков започва серия от журналистически разследвания в ефира на bTV, които изкарват наяве схеми за трафик на наркотици в бургаския затвор с участието на ръководството на затвора. Зрителите на bTV Новините вече видяха втора част  на поредицата, в което пред камерата застана Жоро Парсата, бивш затворник и 74-годишната му майка, Руска, които заедно внасят дрога в затвора. В серията ексклузивни разговори пред микрофона на Росен Цветков застана и Малката Рижа – Симеон  Стоянчов, свързан с Петър Низамов - Перата.

По следите на наркотрафика репортерът на bTV достига и до други измами, сред които изнудване на затворници да дават свидетелски показания, търгуване с т. нар. награди – почивка от затвора и други. Изпод нечистите схеми излизат и трупове. Смъртен случай на затворник от преди няколко месеца повдига сериозни съмнения за връзка с различни интереси, свързани с каналите за наркотрафик. Името на Димитър Желязков - Митьо Очите също изплува в разследването.

„Това е един от множеството журналистически пробиви на bTV през последните години. За нас е важно да не подминаваме историите, които разкриват злоупотреби и престъпления. Нашите репортери продължават да обръщат дневния ред, да показват нещата под повърхността и да не спират пред нищо, за да дадем на зрителите истината, която други се опитват да потулят”, каза по повод разследването Гена Трайкова, главен редактор „Новини”.

С Росен Цветков разговарят бивши и настоящи затворници и техните близки. Пред камерата на bTV застава и директорът на бургаския затвор – Бранимир Мангъров, чиято кола беше запалена преди няколко месеца. Дали палежът има общо с работата му в институцията, Росен Цветков не се притеснява да попита.

Основната цел на журналистическото разследване е да стигне до ръководството на затворa – знаят ли служителите на високо ниво за случващото се, а и още по интересно – печелят ли от това. Можеш ли с пари да си купиш отпуска или награда в затвора – разказът на Росен Цветков продължава тази вечер в централната емисия на bTV Новините.

Няма коментари

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Не пропускайте
TelevisionBG 2013-2019 © Всички права запазени.