Responsive Ad Slot

Новини

Новини

Събития, имена и организации от истинския свят в премиерния пети сезон на „Вътрешна сигурност”

сряда, 26 юли 2017 г.

/ by Кристиян Христов
ИДИЛ, Путин, Башар Асад, престрелката в „Шарли Ебдо“ и емигрантската криза влизат в сюжета на сериала, всеки делничен ден от 11:30 ч. по bTV Cinema


Събития, имена и организации от истинския свят има в премиерния пети сезон на „Вътрешна сигурност”, който започва на 1 август и ще се излъчва всеки делничен ден от 11:30 ч. по bTV Cinema, по два епизода.

ИДИЛ, руският президент Владимир Путин, сирийският му колега Башар Асад, престрелката в редакцията на френския вестник „Шарли Ебдо“ и европейската криза с емигрантите влизат в сюжета на сериала.

В новите епизоди животът на Кари Матисън е променен. Тя вече не работи за ЦРУ, а за нова благотворителна организация в Берлин – фондация „Дюринг“. Докато се опитва да започне нов живот, разбира, че се е превърнала в мишена. С приближаване на опасността, без Сол и Куин, на които да разчита, едно нещо става ясно – никога не е била изложена на такъв риск, с толкова неща, които може да загуби.

За да се подготви за ролята си на Кари, Клеър Дейнс се среща с истински офицери от ЦРУ. Също така, гледа видеоклипове на хора с биполярно разстройство и се консултира с Джули Фаст, която страда от въпросната болест.

Зрители на сериала пък смятали, че да се играе биполярно разстройство е прекалено в рамките на толкова кратък период и предложили на продуцентите да дадат почивка на Клеър Дейнс.

Любопитно е, че името Кари е трябвало да бъде Клер, но се променя след като Клеър Дейнс приема ролята, а впоследствие печели и две награди „Златен глобус“ за играта си. Ролята на Кари Матисън е била предложена и на Хали Бери.

Деймиън Люис пък получил ролята си без прослушване. Продуцентите Хауърд Гордън и Алекс Ганза били дотолкова впечатлени от ролята му в „Кийн“ (2004), че му предложили по време на телефонно обаждане.

Бен Афлек е трябвало да режисира пилотния епизод, но поради ангажимент със съпругата си Дженифър Гарнър не могъл да се появи на въпросното заснемане.

И още нещо интересно – „Вътрешна сигурност“ е любимият сериал на Барак Обама, президент на САЩ (2009-2017). Той толкова много харесал историята, че си поръчал целия DVD сет.

Деймиън Люис дори е бил поканен в Белия дом като гост на Обама. В интервю в ток шоуто на Греам Нортън той твърди, че с жена му дори си направили селфи в банята.

„Вътрешна сигурност“ е първият американски сериал, чийто цял (пети) сезон е сниман в Берлин, Германия.

Няма коментари

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Не пропускайте
TelevisionBG 2013-2019 © Всички права запазени.