Responsive Ad Slot

Новини

Новини

NATIONAL GEOGRAFIC CHANNEL отбелязва живота на Нелсън Мандела с впечатляващ едночасов филм

петък, 6 декември 2013 г.

/ by Z. Manolov
Снимка: FOX International Channels


„Животът и наследството на Нелсън Мандела“ разказва за шеметния възход на Нелсън Мандела от политически затворник до обичан президент и емблематична личност
National Geographic Channel предлага на българските зрители да си припомнят живота и делото на Нелсън Мандела с филма „Животът и наследството на Нелсън Мандела“ тази вечер от 21:00 часа.
Повторенията на документалния филм могат да бъдат гледани на 07.12 от 18:00 часа и на 14.12 от 18:00 часа.
Филмът „Животът и наследството на Нелсън Мандела“ следва хронологичните събития в живота на Мандела: детството му в дома на кралското семейство на народа Тембу, работата му като млад адвокат в Йоханесбург, затворничеството, избирането му за президент и оставянето на трайна следа в обществения и политически живот на страната си.
Повече от 60 години Нелсън Мандела бе пример за непоколебима смелост, решителност и убеденост, вдъхновявайки Южна Африка и целия свят в борбата за равенство. Триумфалният му път към свободата, след почти 30 години затворничество заради съпротивата му срещу правителството на апартейда, е една от най-забележителните истории на 20-и век. След месеци на преговори, Мандела е освободен в началото на 1990-а и застава начело на една нова ера на политически и социални промени за нацията. Неуморните му усилия му носят Нобелова награда за мир през 1993-а. А през 1994-а става първият чернокож президент на Южна Африка и първият президент, избран свободно/чрез провеждането на свободни избори. Нелсън Мандела оставя след себе си трайното наследство на социални и политически права.
Телевизионната продукция е представена от опитния журналист Марк Остин и включва вълнуващи коментари от политици, близки приятели и съюзници на Мандела, в това число бившият президент на Южна Африка, Фредерик де Клерк, бившият министър-председател на Великобритания Гордън Браун, архиепископ Дезмънд Туту, както и другарят му от затвора, Мак Махарадж.
“Животът и наследството на Нелсън Мандела“ е произведен за National Geografic Channels International (NGCI) от  ITV Global Entertainment. За ITV продуцент и режисьор е Питър Хигинс. За NGCI, Изпълнителен вицепрезидент и Ръководител на международни продукции е Хамиш Микара.

---------------------

National Geographic Channels International

„National Geographic Channels International” (NGCI) вдъхновява зрителите със своите интересни и новаторски предавания, които ни карат да преоценим познанията си, възгледите си за света и целите си. NGCI е търговско предприятие, собственост на  National Geographic Ventures и FOX Entertainment Group. То подкрепя стремежа на National Geographic Society към открития, опазване на природата и обучение посредством шестте си канала: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure и Nat Geo Music. В световен мащаб, National Geographic Channel (включително NGC U.S. – смесено дружество на NGV и Fox Cable Networks Group) достига до повече от 440 милиона домакинства в 171 държави и се излъчва на 45 езика.


Няма коментари

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Не пропускайте
TelevisionBG 2013-2019 © Всички права запазени.